Oefeningen voor je borstspieren

Blog Oefeningen voor je borstspieren

Lekker thuis trainen wie wil dat nou niet? Wil je ook mooie borstspieren ontwikkelen en dan thuis trainen zonder dat je gewichten nodig hebt? Dit kan en daar hebben wij goede tips voor! Het enige wat je hoeft te doen is alles op je gemak door te nemen en dan kun je al beginnen. Het grote voordeel is dat je er niets voor nodig hebt, dus je kunt gewoon vandaag nog beginnen. Let er wel goed op dat je rustig aan gaat beginnen, zodat je lichaam er aan kan wennen. Zo zorg je er ook voor dat je het langer vol kunt houden.

Zelfvertrouwen en trainen

Als je een gespierde torso hebt, dan kom je stoer over, maar ook krijg je meer zelfvertrouwen en dat zal je ook uitstralen. Het ziet er daarnaast ook nog eens goed uit. Maar gaat het bij jou alleen om je uitstraling of is er nog een reden waarom je wil trainen? Je borstspieren horen namelijk bij de spiergroepen van jouw lichaam en daarom moet je daar ook aandacht aan besteden als je goed wil trainen.

Oefeningen

Een paar oefeningen die je thuis uit kunt voeren zonder dat je daarbij gewichten nodig hebt:

Push-ups. Een leuke manier van opdrukken en dat is vaak een oefening waar je mee kunt beginnen. Een voordeel wat je daarbij hebt, is dat je er niets anders voor nodig hebt dan je eigen lichaam. Zorg dat je als je gaat trainen thuis een ritme hebt en daar horen de push-ups bij. Dit is een goed begin en wen jezelf dat ook aan.

Incline push-ups kun je ook uitvoeren, dit is een helling push-up. Hierbij geldt dat hoe steiler de helling is, hoe minder lichaamsgewicht je moet duwen. Voor je borstspieren is dat een goede oefening, maar ook voor je buikspieren (de onderste).

Decline push-ups zijn ook een goede optie. Hierdoor ga je je boven borst en je borstspieren die daarbij horen trainen. Het is een mooie warming-up maar ook bouw je hiermee spiermassa op.

Recente berichten